loading...

انبار ستایش

    کد شناسایی کالا یا به اختصار کد کالا به منظور شناسایی و تشخیص تک تک کالاهایی که در انبار نگهداری می کنید مورد استفاده قرار می گیرد  برخی از شرکت ها به جای کد کالا از نام هایی چ

کدگذاری در انبار به چه صورت است

فریدافشار بازدید : 33 شنبه 05 مهر 1399 : 17:09 نظرات (0)

 

 
کد شناسایی کالا یا به اختصار کد کالا به منظور شناسایی و تشخیص تک تک کالاهایی که در انبار نگهداری می کنید مورد استفاده قرار می گیرد

 برخی از شرکت ها به جای کد کالا از نام هایی چون پارت نامبر (Part Code or Part Number)، شماره مدل، کد محصول یا SKU و … استفاده می کنند. ولی اسم آن را هر آنچه که بگذارید برای شما و سیستم هایی که استفاده می کنید ضروری است. اگر شما یا سیستم تان نتوانید به طور خاص هر کالا را شناسایی کنید دیگر نمی توانید وضعیت و محل نگهداری آن کالا را در موجودی انبار ثبت کنید. کد محصولات همچنین برای خلاصه نمودن توضیحات بیش از حد محصول مورد استفاده قرار می گیرند. به جای وارد نمودن نام یا توضیح کالا می توانید از یک عدد کوتاه تر استفاده کنید و اینگونه فرایند ورود داده و مدیریت موجودی نیز سرعت می یابد.

عوامل مؤثر در انتخاب سیستم و شیوه طبقه‌بندی 

  1. تعداد اقلام انبار و کالاها و همچنین ظرفیت انبارها
  2. وسایل نگهداری کالا و میزان صادرات و واردات کالاها
  3. موقعیت جغرافیایی قسمت‌های مصرف کننده
  4. مقررات و نظریه مقامات مسئول سازمان.

انواع روشهای کد گذاری

  1. روش ساده با روش اعداد ترتیبی
  2. روش اعداد گروهی
  3. روش اعشاری یا روش دیوئی
  4. روش حروفی یا الفبایی
  5. روش نیمونیک یا روش استفاده از حروف اول نام کالاها
  6. روش مخفی
  7. روش کد نیگ ویژه
  8. روش کد نیگ استاندارد

کدگذاری ساده با روش اعداد ترتیبی

در روش اول کالاها بترتیب ورود سریال می خورند مثل 1 و 2 و 3 ... و برای انبارهایی که تعداد اقلامشان محدود بود در قدیم استفاده میشد عیب این روش عدم توانایی در کنار هم گذاری کدهای دو کالای مشابه در صورت جدید الورود بودن یکی از آنها بود که بالافاصله باز این مشکل رفع شد مثل -1-510-15-...یعنی اعداد بین انها که کد کالای مشابه با شماره های قبل و بعد از آن را نشان می دهد.

کدگذاری روش اعداد گروهی

در روش اعداد گروهی کلیه کالاها را به چند گروه کلی متناسب تقسیم می نمائیم.مثال 350 قلم کالای موسسه را در 5 گروه تقسیم بندی می کنند لذا تعداد کالاها در هر گروه عبارتست از:
70=5÷350
یعنی70قلم در یک رده قرار می گیرد با30%شماره اضافی هر رده شامل100قلم کالا می گردد که از شماره70تا100جهت کالاهای  جدیدالورود می باشد بهمین ترتیب در هر رده 30%شماره اضافی از کل تعداد موجودی در هر رده در نظر گرفته می شود و رده دوم از 101 شمارش می شود و رده سوم از 201 و رده چهارم از 301 و رده پنجم از 401 این روش نقص روش ساده را ندارد در هر گروه
کدهای اضافی تعبیه شده است حسن دیگر آن این است که عدد اول از سمت چپ نشانگر گروه خاص آن موجودی است.
در مثال بالا 500 کد خواهیم داشت برای 5 گروه اصلی و 350 موجودی واقعی وهر 70 قلم در یک گروه قرار می گیرد.

کدگذاری اعشاری یا کدگذاری دیوئی

در روش اعشاری دیویی از عدد و اعشار استفاده می شود و بیشتر در کتابخانه ها متداول است مثال کد 7/15/24 عدد 24 بیانگر گروه کتاب  و دو رقم دوم یعنی 15 نمایانگر نام مولف و عدد 7 نشانگر نام کتاب است.

روشهای کد گذاری

حروفی یا الفبایی

در روش حروف الفبایی از حروف و یا اعداد و حروف مرکب استفاده می شود که گروه اصلی با یک حرف و گروه فرعی و اصل کالا از حروف دیگر یا اعداد مشخص می شود.
کدگذاری نیمونیک یا کدگذاری با استفاده از حروف اول نام کالاها
در روش نیمونیک یا حروف اول نام کالاها که برای انبارها با موجودی کم بکار می رود نام کالا یا مشخصات چیزی را به اختصار بیاد ما می آورد مثل نزاجا=نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلا می ایران یا ا.س.م =اسید سولفوریک مرگ و ... این روش محتاج به حضور ذهن خوب کارکنان انبارداری است.

کدگذاری مخفی

در روش مخفی ارقام و یا حروفی که برای کد گذاری بکار می رود اول دارای معنی و مفهوم خاص بوده و درک آنها مستلزم شناخت قبلی یا مراجعه به راهنما یا کلید روز خواهد بود مثل شماره خودروهای ارتش یا علایمی که در مخابرات تلگرافی از آنها استفاده می شود.

کدینگ ویژه

روش کدینگ ویژه جهت طراحی و کد گذاری اقلام انبار بنا به نیاز موسسه است که اقدامات زیر باید جهت انجام آن صورت گیرد:
اقدامات لازم برای کد گذاری:
الف) لیست برداری از انواع اقلام موجوددرانباردرحال و در آتی بدون لزوم ذکر مشخصات دقیق اجناس
ب) گروهبندی کردن انواع اقلام
ج) تصمیم راجع به تعداد به تعداد ارقام لازم و تخصیص شماره به هر گروه پس از تعیین گروههای اصلی و فرعی با رعایت احتیاجات آتی.
د) لیست برداری کامل و شماره گذاری اقلام
ه) تهیه دفتر راهنمای اقلام انبار
مراحل کار با بررسی اقلام نیازمندیها آغاز می شود بعد از فهرست نمودن آنها به گروه های اصلی مثل شیمیایی ، اداری ، الکترونیک و  ... تقسیم می شوند سپس اقلام داخل هر گروه فرضی شمارش شده و جلوی هر گروه نوشته می شود.
بدین ترتیب سیستم کد گذاری بشکل *0*-*0*-*0* در می آید و کلیه اقلام انبار را میتوان با 6 رقم مشخص نمود. بعد از کد گذاری همه اقلام موسسه کاملی با ذکر مشخصات دقیق و واحد مصرف جنس تهیه می شود و جای خالی یا اعداد رزرو نیز در نظر گرفته می شود. پس از طی مراحل فوق دفتر راهنمای انبارها تهیه می شود که مورد استفاده مصرف کنندگان ، انبار ، مامورین خرید و حسابداری قرار گرفته و بمنزله زبان یکنواخت قسمتهای مختلف عمل می نماید. در این دفتر مواردی چون نام و مشخصات کالا ، واحد مصرفی جنس ، شماره یا کد کالا و محل کالا در انبار بچشم میخورد. برای دستیابی به شماره یک جنس در دفترچه راهنمای اقلام باید اقدامات زیر را بعمل آورد
تعیین گروه اصلی مربوط به آن جنس.
تعیین گروه فرعی آن جنس که در داخل گروه اصلی قرار دارد.
تعیین شماره کالاهای مربوطه از داخل گروههای فرعی.

روشهای کد گذاری

کدنیگ استاندارد

 روش کدنیگ استاندارد توسط هیئتهای مختلف و متشکل از سوی نمایندگان صنایع و مقامات دولتی کشورهای صنعتی بصورت دستی یا کامپیوتری و ماشینی جهت کلیه اقلام تهیه می شود و مورد استفاده اکثریت صنایع بزرگ قرار گرفته و میگیرد که به تناسب نیازهای خاص هر سازمان محتاج به ایجاد تغییراتی در ان هستیم نمونه ای از طبقه و کدبندی اجناس در جدولی متعاقباً مشاهده خواهد شد.
اولین بار بعد از تشکیل مرکز بین المللی آمار در سال 1885، جوامع بین المللی به تهیه یک مجموعه شناسایی یا تعرفه بین المللی بنام نمانکلاتور(Nomenclaturc) مبادرت نمودند که به تعرفه ژنو معروف گردید.
درسال 1959 نمانکلاتور جدیدی بنام نمانکلاتوربروکسل مورد تصویب اکثریت کشورهای عضو از جمله ایران قرار گرفت و از آن پس وارد کنندگان باید کالهای خود را با شماره صحیح آن اظهار می نمودند.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
خدمات انبار ستایش: انبارداری کالا در فضای سر پوشیده انبارداری کالا در محوطه باز انبارهای اختصاصی و کانتینر به صورت کلیدی تخلیه، بارگیری، جابجایی، انبارداری و نگهداری کالای بازرگانی توأم با دقت و مراقبت نگهداری آمار ورود و خروج بار و گزارشات مربوط به مشتریان خدمات بارانداز (Cross docking) پارکینگ انواع خودرو انبارداری لوازم منزل ارائه صورتحساب ماهانه دقیق با جزئیات کامل (نمونه صورتحساب ماهانه) خدمات جانبی قابل ارائه: حمل و نقل شهری (موتور، وانت، نیسان و خاور) برای توزیع کالا با نرخ مناسب حمل و نقل زمینی بین شهری خرده بار و یا دربست با نرخ مناسب بازرسی و کنترل کیفی اقلام دسته بندی و تفکیک اقلام بسته بندی کالا بازگشایی پکها و پالتها بیمه کال
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 14
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 16
  • بازدید ماه : 41
  • بازدید سال : 255
  • بازدید کلی : 1,248